Щоб вручити міському голові Черкас Анатолію Бондаренку документ про підозру, правоохоронцям довелося заблокувати «Мерседес», в якому пересувався чиновник.
За словами обласного прокурора Сергія Овчаренка, очільник міста кілька днів уникав зустрічі з представниками прокуратури і «бігав як хлопчисько».
Зачитати міському голові підозру про штучне пере-
шкоджання роботі депутатів довелося на парковці — Анатолій Бондаренко не вийшов з «Мерседеса».
Після того, як прокурори, виконавши свою місію, покинули місцезнаходження «мерського» автомобіля, Анатолій Бондаренко зібрав прес-конференцію і заявив, що про жодну підозру не чув. Натомість запросив Сергія Овчаренка особисто прибути до його кабінету і вручити підозру при журналістах.
Міському голові Черкас висунуто підозру у зв’язку з проведенням «таємної» сесії міськради, яка відбулася в серпні 2018 року в музеї Тараса Шевченка в Каневі. На зібранні розглядали питання бюджету й були присутні лише частина депутатів, решту не повідомляли про виїзну сесію.
Вчинення кримінального правопорушення про штучне перешкоджання роботі депутатів (ч. 1 ст. 351 ККУ) передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт строком до 6 місяців, або позбавлення волі строком до трьох років.