Цього року уряд України в рамках втілення Стратегії розбудови дорожнього господарства країни забезпечив виконання безпрецедентного для держави обсягу дорожніх робіт, що перевищує показники минулих років. Кількість лабораторних перевірок якості дорожнього полотна йде на тисячі. Про це в коментарі журналістам сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
«Ми щороку перевиконуємо навіть ті завдання, які ставимо перед собою. Наступного року закладаємо 56 мільярдів гривень на виконання дорожніх робіт», — сказав В. Гройсман.
Він зазначив, що головний показник ефективності всіх кроків — якісні і безпечні дороги, яких стає дедалі більше. За процесом спостерігають Державна аудиторська служба, яка веде фінансовий облік, а також фахівці ДП «Дорожній контроль якості». «Держаудитслужба постійно перевіряє фінансову звітність плюс існує система лабораторних досліджень. Бригади беруть проби і визначають, чи відповідає технологія нормам. Жодної гривні ми не платимо за погано зроблені дороги. Цього року зроблено майже три тисячі таких досліджень. Плюс 300—400 різних перевірочних заходів, які дають змогу добиватися якості», — повідомив глава уряду.
Показово, наголосив Прем’єр-міністр, що і місцева влада долучається до процесу — шляхом використання ресурсу, що надійшов у рамках реформи децентралізації. Водночас щодо областей, де дорожні роботи ведуться погано і без дотримання строків, будуть зроблені висновки.
«Люди не можуть чекати, коли влада побудує дорогу. Ми ухвалили Стратегію, знайшли ресурс. Треба організаційно над цим питанням працювати», — сказав Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.