На позачерговій 21-й сесії Рівненської обласної ради депутати підтримали внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік, якими підтримано медичну галузь області. Так, на поліпшення матеріально-технічного забезпечення установ і закладів охорони здоров’я спрямовано 12578 тисяч гривень. Для комунального підприємства «Рівненська обласна клінічна лікарня» буде придбано другий комплекс агіографічного обладнання, медичне устаткування для операційних блоків. Виділено кошти на співфінансування капітального ремонту будівель, стаціонарного корпусу, блоків 1, 2, 3 для Рівненської обласної дитячої лікарні.
Отримають кошти на реалізацію програм з енергоефективності Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр імені В. Поліщука та Рівненський обласний шкірно-венерологічний диспансер.
Як розповіла директор департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 06.12.2017 № 983 на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості спрямовано 28747,4 тисячі гривень.

За матеріалами Рівнеоблради підготувала Олександра ЮРКОВА.