Футбол. Сьогодні в Генуї, на стадіоні «Луїджі Ферраріс», відбудеться контрольний матч збірних Італії та України. Він має допомогти обом командам краще підготуватися до офіційних поєдинків у турнірі Ліги націй УЄФА.
Як відомо, українці в рамках цих змагань 16 жовтня у Харкові на стадіоні «Металіст» приймають національну команду Чехії. А італійці 14 жовтня у Хожуві зіграють з поляками.
«Скуадра Адзурра» зібралася разом на своїй тренувальній базі Коверчіано пізно ввечері у неділю, 7 жовтня. До Генуї команда прибула вчора в другій половині дня.
Як зауважив тренер італійців Роберто Манчіні, табір національної команди залишили оборонці Алессіо Романьолі («Мілан») та Даніло Д’Амброзіо («Інтер»), а також нападник Патрік Кутроне («Мілан»). Замість них запрошено беків Лоренцо Тонеллі з генуезької «Сампдорії» та Крістіано Піччіні з іспанської «Валенсії».
Щодо своїх планів на гру проти України Манчіні зауважив: «Місяць тому я зробив багато змін у складі в першій та другій зустрічах. Просто у вересні футболісти ще не готові зіграти два поєдинки протягом 72 годин. Тепер ситуація змінилася. З Україною гратимуть ті футболісти, які готові провести наступний матч через чотири дні з Польщею».
***
Українська команда до Генуї прибула також учора. Перед цим кілька днів вона перебувала в Києві. І в нашому таборі не минулося без втрат. Через різні травми, котрі потребують ретельного лікування, збірну залишили динамівці Віталій Буяльський та Артем Бєсєдін.
Тому Андрій Шевченко викликав до команди досвідченого форварда Артема Кравця з турецького «Кайсеріспору». Тепер у збірній два гравці з прізвищем Кравець — Артем і 21-річний оборонець Василь, котрий грає за іспанський клуб «Луго».
Отже, у київському таборі збірної перебувало 16 гравців. Група легіонерів — Євген Коноплянка, Руслан Малиновський, Роман Яремчук, Євген Макаренко, Іван Петряк, Андрій Лунін — приєдналася до колективу вже в Генуї. Андрій Ярмоленко до Італії полетів, але в матчі не зіграє — в нього мікротравма. А до поєдинку з чехами він має відновитися.  Про це повідомив Андрій Шевченко.
***
Поєдинок збірних Італії та України обслуговуватиме бригада арбітрів зі Словенії. Рефері — 28-річний Раде Обренович. Йому допомагатимуть лайнсмени — Матей Жунич та Мануель Відалі.
Зустріч розпочнеться о 21:45 (за київським часом). Трансляцію наживу вестимуть телеканали «Україна» і «Футбол 1».