Футбол. Ліга націй УЄФА. Матчі в групах. 16 жовтня.

Ліга А1. Франція — Німеччина. 2:1. Франція — 7 очок, Нідерланди — 3, Німеччина — 1.
В4. Ірландія — Вельс. 0:1. Вельс — 6, Данія — 4, Ірландія — 1.
С3. Норвегія — Болгарія. 1:0. Словенія — Кіпр. 1:1. Норвегія — 9, Болгарія — 9, Кіпр — 4, Словенія — 1.
D1. Казахстан — Андорра. 4:0. Латвія — Грузія. 0:3. Грузія — 12, Казахстан — 5, Латвія — 2, Андорра — 2.
D4. Вірменія — Македонія. 4:0. Гібралтар — Ліхтенштейн. 2:1. Македонія — 9, Гібралтар — 6, Вірменія — 6, Ліхтенштейн — 3.

В1. Україна — Чехія. 1:0. Гол: Малиновський, 43.

Україна: П’ятов, Караваєв, Бурда, Ракицький, Матвієнко, Степаненко, Ярмоленко, Марлос, Малиновський (Зінченко, 86), Коноплянка (Циганков, 70), Яремчук. Тренер — Андрій Шевченко.
Чехія: Павленка, Селассіє, Челюстка, Брабец, Новак, Павелка, Барак, Видра (Змргал, 67), Дочкал, Янкто (Шурал, 81), Шик (Крменчик, 73). Тренер — Ярослав Шилгави.

Рефері — Гедемінас Мажейка (Литва).

Харків. ОСК «Металіст». 38 000 глядачів. 16 градусів.
Вітаємо нашу збірну та її наставника Андрія Шевченка з перемогою і достроковим виходом до Ліги А! Українська команда виграла три матчі з трьох, що само собою є чудовим показником.
Мінімальну перемогу господарям над чехами перед перервою приніс потужний удар здалеку Руслана Малиновського (на знімку).

У другому таймі українці багато атакували і мали ще кілька нагод збільшити рахунок. Але вони так і не забили. Хоча й цього було досить, щоб досягти головної мети.

***

Після матчу Андрій Шевченко поділився враженнями від виступу підопічних:
— Насамперед я хочу подякувати вболівальникам, котрі створили нам таку чудову підтримку, повний стадіон. Тому завжди приємно приїжджати до Харкова.
Сподобалося те, що команда контролювала перебіг гри. Хлопці дуже правильно і збалансовано діяли, не втрачали позицій, кілька моментів було в першому таймі. Щоправда, припускалися індивідуальних помилок. Однак, у цілому я задоволений грою. Хотілося б, щоб ми в атаці діяли швидше, була низка моментів, де могли забити.
Щодо Яремчука, то він перебуває на правильному шляху. Роман створює моменти, виконує величезний обсяг роботи. Загалом команда зростає і, сподіваюся, продовжуватимемо рухатись у тому самому ключі.
У жодному разі не відмовляємося від гравців, яких до цього викликали. Є правило: приїхав до збірної — значить, працюй на команду.
Яка атмосфера в колективі? Дуже було важливо, що хлопці повірили в той напрямок, який ми обрали. Найголовніше — щоб розуміли, що від них вимагається. Останні результати сприяли створенню гарного мікроклімату. Хлопці приїжджають до збірної з душею і повністю викладаються.
Про наш потенціал говорити ще зарано, бо команда в процесі становлення. Ми намагаємося вичавити максимум, гравці з розумінням до цього ставляться. Потенціал у кожного, хто викликається до збірної, є. Ми бачимо його. Наша мета — допомогти виконавцям краще себе показати. Кожний поєдинок для нас — велика кількість інформації.

***

У нашій групі залишилося провести два поєдинки. 16 листопада у Трнаві зіграють Словаччина й Україна, а 19 листопада Чехія у Празі приймає Словаччину.

Фото ФФУ.