Кабінет Міністрів України ще на два тижні продовжив дію спеціальних зобов’язань (PSO) з продажу природного газу для потреб населення і теплокомуненерго (ТКЕ) за зниженою ціною, яка закінчувалася 18 жовтня.
Про це повідомило агентству «Інтерфакс-Україна» поінформоване джерело в уряді. «Наскільки мені відомо, продовжили на два тижні. Але давайте дочекаємося публікації Кабміну», — запропонував співрозмовник агентства.
Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд вимагає вирівняти ціни на газ для населення та промисловості, утім, в уряді побоюються, що такий крок призведе до соціального напруження. Проте пройти найближчі два роки, на які припадають пікові виплати по зовнішньому боргу, без підтримки МВФ буде практично неможливо. За словами голови «Нафтогазу» Андрія Коболєва, після тривалих дискусій Київ усе-таки погодився на поступове підвищення тарифу на газ для населення до рівня імпортного паритету до 2020 року. Він зазначив, що темпи подорожчання дискутуються. Раніше експерти припускали, що тарифи для населення зростуть у два етапи. Цьогоріч — до 23 відсотків й наступного — до 15.