Документи на право власності на земельні ділянки учасникам АТО Корсунь-Шевченківського району вручали урочисто. Більшість ветеранів прийшли на церемонію у військових строях, з бойовими нагородами, з дружинами та дітьми.
Голова Спілки ветеранів АТО Корсунщини Іван Журавльов, вітаючи побратимів, наголосив, що процес оформлення документів, звісно, був непростим. Адже «довелося пробиратися через лабіринти законодавства, що постійно змінювалося, долати бюрократичну машину». Утім, зауважив, що і в області, і в районі всі службові особи, до яких зверталися по допомогу, відгукнулися й робили свою справу чітко й злагоджено. Тому багатьом з них навіть дісталися подяки від Спілки воїнів АТО України.
Урочиста подія стала можливою завдяки Спілці ветеранів АТО Корсунщини, Іванові Журавльову та його побратиму Олегу Фурману. Саме вони виявили ініціативу й взяли на себе турботи допомагати учорашнім бійцям АТО в оформленні документів. Для багатьох ветеранів ходіння по інстанціях було б просто неможливим. Одним — через зайнятість роботою, іншим — через поранення, підірване на війні здоров’я.
До звернення корсунської спілки ветеранів АТО з розумінням поставилися в Головному управлінні Держгеокадастру в Черкаській області й налагодили спільну конструктивну роботу. Тому й урочисту місію вручення документів доручили Іванові Журавльову та керівнику черкаського Держгеокадастру Ользі Залозі. На адресу очільниці прозвучала подяка за оперативну роботу й розуміння. Її ж відповідь була щирою й лаконічною: «Дякую, хлопці, що ви у нас є!»
Про громадянську відповідальність перед воїнами, які зі зброєю у руках стали на захист Вітчизни, говорили й директор проектної організації Юрій Підгайний, голова Корсунь-Шевченківської районної ради Валерій Заболотній, голова райдержадміністрації Василь Клименко. Голова Зарічанської сільської ради Микола Кравченко зауважив: «Виділяючи із земель запасу ділянки учасникам АТО, сільські ради втрачають доходи бюджету. Але кому, як не таким відважним, мужнім людям, які проливали кров за рідну землю, вона належить?!»
Для багатьох інших захисників України з Корсунь-Шевченківщини урочиста мить одержання документів на право власності на землю також незабаром настане: частина паперів на стадії оформлення. Як повідомив Іван Журавльов, військовослужбовцям, які нині перебувають у зоні бойових дій, також допоможуть з оформленням документів на землю відповідно до їх доручень.
— Ми й створювали свою громадську організацію саме для того, аби допомагати одне одному, підставляти плече побратимам у складних ситуаціях. Як бачите, наша згуртованість — велика сила, й робить вона добре діло, — наголосив лідер ветеранів-атовців, запрошуючи бойових друзів увічнити фотокарткою пам’ятну подію (на знімку).

Черкаська область.

Фото автора.