Одеська область отримає 65 млн грн від Кабінету Міністрів України на реалізацію п’яти проектів регіонального розвитку. Вони будуть втілені за підтримки Європейського Союзу.
Як повідомила заступник голови Одеської ОДА Світлана Шаталова, у п’ятірку кращих увійшов проект «Створення й просування на вітчизняному й світовому туристичному ринку комплексного туристичного продукту міста Білгород-Дністровський».
— На території цього унікального міста розташовано 35 пам’яток архітектури й 18 пам’яток історії. Його візитівка — Акерманська фортеця. Однак туристичний потенціал міста розкрито не повністю. Отже, цей проект передбачає підготовку документів про внесення фортеці до списку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО, — наголосила Світлана Шаталова.
Загальна вартість проекту по Білгороду-Дністровському становить понад 3,2 млн грн, з яких майже 2,8 млн грн будуть спрямовані від Євросоюзу. За результатами реалізації проекту очікується збільшення туристичного потоку на 15%, а також зростання доходів бюджету й підприємців.