Тернопіль:

Тернопільська область стала завершальною, де представили спільний соціальний проект ПрАТ «Київстар» та Нацполіції України «Пошук дітей».
Як повідомляють на сайті мобільного оператора, ще 30 серпня 2017 року уповноважені представники «Київстару» й Нацполіції підписали меморандум про співпрацю, у рамках якого й впроваджується ця спільна соціальна послуга. Нині сервіс працює в 23 областях. Він допомагає правоохоронцям використовувати можливості мобільної мережі для оперативного оповіщення про зникнення дітей та активується в абонентів автоматично й безплатно. Про запуск сервісу в області та принципи його дії співробітники ювенальної превенції Тернопільщини та працівники мобільної компанії розповіли в ГУ Нацполіції краю (на знімку).


«Цей проект — додатковий інструмент в оперативному пошуку зниклих дітей, — зазначив керівник ювенальної служби Петро Тихович. — Кількість зниклих дітей щороку зростає. За 10 місяців 2018-го ми зареєстрували 57 заяв про зникнення. Така цифра була в минулому році за 12 місяців. Сьогодні ми усіх розшукали».
Із механізмом роботи системи ознайомила PR-менеджер ПрАТ «Київстар» у Західному регіоні Олександра Гнатик: «Київстар» отримує від поліції запит на смс-розсилку, що містить інформацію про зниклу дитину та місце, де її бачили востаннє. Мобільний оператор розсилає смс на номери телефонів абонентів, які могли бути свідками зникнення, бо користувалися послугами зв’язку в радіусі 1—3 км від місця події. У тексті смс є інформація з прикметами зниклої дитини з її фотокарткою та посилання на сайт МВС».
За словами Олександри Гнатик, за 15 місяців роботи розіслано 111 таких повідомлень. Усі вони допомогли в пошуку.
На презентації спільного соціального проекту ПрАТ «Київстар» та Нацполіції «Пошук дітей» неодноразово наголошували, що чужих дітей не буває. Батькам, чиї діти зникли, радять не зволікати й повідомляти в поліцію якомога раніше. Правоохоронці нагадують, що успішний пошук зниклих залежить від спільної роботи.

Фото з сайту Нацполіції України.