Церемонія прощання із загиблою радницею міського голови Херсона Катериною Гандзюк супроводжувалася акціями протесту та відверто хуліганськими витівками. Будинок одного з місцевих політиків, котрого у ЗМІ називають посередником між замовником та виконавцями кислотної атаки на Гандзюк, група невідомих у балаклавах закидала пляшками із займистою сумішшю, залишивши на воротах написи-погрози. Іще одна, а можливо, і та само, група запалила фальшфеєри під будівлею Головного управління Національної поліції, написавши на вхідних дверях «Убивць на нари». Втім, правоохоронці їм не перешкоджали — певно, аби не провокувати конфлікт.
Активісти нагадали: саме поліцейські у перші дні розслідування намагалися видати тяжкий злочин за якийсь побутовий конфлікт, затримавши як підозрюваного раніше судимого сусіда Катерини Гандзюк та вперто ігноруючи наявність у нього твердого алібі. Учасники прощання із загиблою (воно відбувалося в обласному Палаці молоді на вулиці Перекопській) не приховували вкрай негативного ставлення до правоохоронців та місцевих високопосадовців, що їх свого часу критикувала Катерина Гандзюк. Дійшло навіть до того, що першого заступника голови Херсонської облради Василя Зеленчука та голову Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва відмовилися пускати до труни. Ніякої штовханини чи образ не було. Активісти просто не відчинили перед ними вхідні двері Палацу молоді, висловившись у дусі: «Владі тут не місце». Хоча міському голові Володимирові Миколаєнку ніхто перешкод не чинив.
Утім, до самої Катерини Гандзюк у Херсоні ставлення украй неоднозначне. Одні шанували її за принциповість, інші гостро критикували за нецензурні висловлювання у соціальних мережах на адресу опонентів, які не личили муніципальному службовцю, чи ще більш скандальні витівки на кшталт демонстративного метання оселедця в депутата просто на сесії міської ради. Так чи інакше, але її смерть збурила місто і ще більше загострила тут протистояння різних політичних сил напередодні президентських виборів. Нею вже намагаються скористатися, представляючи ворогів чи бізнес-конкурентів у вигляді співучасників чи імовірних натхненників кислотної атаки та поширюючи часом відверто абсурдні версії в Інтернеті.

Херсон.