Футбол. Ліга Європи. Груповий етап. 4-й тур. 8 листопада.
Група К. «Астана» (Казахстан) — «Яблонець» (Чехія, Яблонець-над-Нісоу). 2:1.

«Динамо» (Україна, Київ) — «Ренн» (Франція). 3:1. Голи: Вербич, 13, Миколенко, 68, Шапаренко, 72 Сібачо, 90.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Че Че (Сидорчук, 83), Буяльський, Шапаренко (Дуелунд, 90+1), Циганков, Сідклей, Вербич (Супряга, 90). Тренер — Олександр Хацкевич.
«Ренн»: Кубек, Траоре (Ньянг, 46), Да Сілва, Ньямсі (Желен, 75), Бенсебаіні, Зеффан, Поа, Леа Сілікі, Бурежо, Бен Арфа, Сарр (Сібачо, 71). Тренер — Сабрі Лямуші.

Рефері — Джон Бітон (Шотландія).

Київ. НСК «Олімпійський». 24 402 глядачі. 4 градуси.
«Динамо» провело, либонь, найпереконливіший і найвидовищніший поєдинок у нинішньому турнірі. Господарі ефектно забили швидкий гол. Вербич ударом головою влучив у ворота, перебуваючи біля ближньої стійки, після подачі кутового Циганковим з лівого флангу. Але в першому таймі результативних атак більше не було.
Головні події розгорнулися після перерви. Гості на певний час перехопили ініціативу. Але особливих загроз для динамівських воріт вони не створили. А потім кияни додали в швидкості, почали більше контролювати м’яч. І протягом короткого періоду забили два красиві м’ячі.
Черговим ідеальним навісом зі стандарту відзначився Циганков. Адресатом тієї передачі став юний Миколенко, котрий головою влучно пробив у ближній кут. Потім слаломний прохід з лівого флангу в центр карного майданчика здійснив Шапаренко й ефектно вразив ціль.
Лише на останній хвилині основного часу гості забили гол престижу. Та й то, ситуація була неоднозначною, з підозрою на офсайд.
Отже, «Динамо» здобуло переконливу перемогу. І тепер має добрі шанси вийти до наступного раунду. Для цього у двох матчах, що залишилися, киянам треба набрати лише очко.

***

Сабрі Лямуші:
— У першому таймі в нас було дуже мало можливостей. Хоча після перерви нам навіть здалося, що є шанс вибороти нічию. Але другий гол «Динамо» закрив усі питання. Після цього шансів виправити ситуацію майже не було.
Ми провалювалися в центрі, тому пропускали і заслужено поступилися. Результат відповідає нашій грі. Щоправда, у нас молоді гравці, а для позитивного підсумку потрібен досвід. Зараз ми його здобуваємо і прогресуємо.
«Динамо» постійно виступає у єврокубках. У цієї команди велика історія, тому немає нічого ганебного в тому, що ми двічі їй програли...

***

Олександр Хацкевич похвалив Бойка і Миколенка. Відзначив ефектну гру Сідклея. Але тренеру хотілося б ще й ефективності в діях бразильця. А загалом Олександр Миколайович позитивно оцінив гру всієї команди.
— Протягом останніх десяти хвилин ваші підопічні активними діями не відзначалися. Такою була установка, враховуючи рахунок на табло? — запитали тренера.
— Я бачив свою команду протягом 90 хвилин зустрічі. А коли рахунок 3:0, то, звісно, в певних моментах могла втрачатися концентрація. Жодної установки бігти вперед або відходити назад не було — футболісти діяли на полі за ситуацією. Думаю, глядачі, які прийшли на стадіон, отримали задоволення і від гри, і від результату.

Фото uefa.com