Питання щодо формату участі «Народного фронту» у наступних президентських виборах буде вирішуватися в січні 2019 року на партійному з’їзді.

Про це повідомив керівник парламентської фракції «Народний фронт» Максим Бурбак (на знімку) під час спілкування з журналістами в Чернівцях, повідомляє прес-служба партії.

«Усіх цікавить, із ким «Народний фронт»? Комусь наша політична сила стоїть, як кістка у горлі. Відповідаю: «Народний фронт» — із державою Україна! Питання участі кандидата від нашої партії у президентських виборах вирішуватиметься в січні 2019 року», — підкреслив Максим Бурбак.
«Багатьох збурила нинішня інформаційна кампанія «Народного фронту». Вважаю, що наша кампанія — це одна з форм звіту про роботу. Ми єдина партія, яка виконала всі пункти своєї передвиборної програми, всі дані обіцянки. Відмова від російського газу, порятунок країни від дефолту тощо — результати діяльності уряду Арсенія Яценюка», — наголосив керівник фракції.
Він також зазначив, що і йому як народному депутатові, якого обрано у 204-му мажоритарному окрузі, є про що звітувати перед своїми виборцями: «Про це ми спілкувалися під час зустрічі Арсенія Яценюка з партійним активом. Такі зустрічі відбулися в Чернівцях, Житомирі».
Максим Бурбак також окреслив першочергові завдання фракції: «Якнайшвидше прийняти закон про державний статус української мови, щоб це питання не стало фактором передвиборної кампанії; ухвалити законо-
проект про основи адміністративно-територіального устрою для продовження децентралізації. Прийнявши у грудні бюджет, ми вкотре засвідчимо, що дефолту не буде», — наголосив політик.