Перший заступник Голови Верховної Ради, уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко відвідала військовослужбовців 11-ї окремої бригади армійської авіації (11 ОБрАА). Візит відбувся в рамках виїзного засідання до міста Херсон, де парламентарій узяла участь у засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для проведення розслідування щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Під час спілкування з особовим складом та керівництвом 11-ї ОБрАА (на знімку), перший заступник глави законодавчого органу влади повідомила про перебіг реформи сектору безпеки та оборони, зокрема, в частині модернізації та оновлення техніки й озброєння, необхідного для надання відсічі агресії Російської Федерації. Військовослужбовці розповіли про проведення навчань для членів екіпажу та про виконання завдань з охорони Державного кордону України, зокрема і на території акваторії. Представники 11-ї ОБрАА відзначили позитивні зміни порівняно із 2014 роком щодо оновлення техніки армійської авіації. А також поінформували, що під час дії правового режиму воєнного стану військове керівництво опрацьовує взаємодію з органами місцевого самоврядування та координацію дій у разі можливого загострення безпекової ситуації.
«Військовослужбовці повністю підтримують рішення Верховного Головнокомандувача ЗСУ про запровадження правового режиму воєнного стану та кожну годину використовують для посилення обороноздатності нашої держави», — повідомила Ірина Геращенко. Водночас вона поінформувала військовослужбовців про заходи які вживаються задля найшвидшого звільнення військовополонених, захоплених ФСБ РФ 25 листопада цього року в районі Керченської протоки.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.
Фото зі сторінки І. Геращенко у Фейсбуці.