Теніс. Мельбурн (Австралія). Australian Open — Grand Slam. Хард, одиночний розряд. Загальний призовий фонд — 42,7 мільйона доларів США. Матч 1/8 фіналу.

Еліна Світоліна (Україна) — Медісон Кіз (США). 6:2, 1:6, 6:1.
Матч тривав годину і 36 хвилин. Перший сет українка виграла досить легко — 6:2. Але другий — так само легко провалила, програвши 1:6.
Вирішальна партія розпочалася вкрай важко для Еліни. У третьому геймі, який тривав 16 хвилин, вона на своїй подачі відіграла 5 брейк-пойнтів. Здається, саме цей гейм і надломив американку. У підсумку українка виграла сет — 6:1.
До речі, Світоліна і Кіз раніше зустрічалися двічі. І обидва рази вигравала американка. Еліна програвала Медісон 2017 року в четвертому колі US Open, а 2015 року українка не впоралася з американкою на турнірі у Нью-Гейвені. Отже, як то кажуть, крига скресла.
Еліна Світоліна пробилася до чвертьфіналу Australian Open. Там вона зіграє з японкою Наомі Осакою, котра в четвертому колі взяла гору над Анастасією Севастовою з Латвії (4:6, 6:3, 6:4).
Зазначимо, що торік Еліна також дійшла до стадії чвертьфіналу в Мельбурні, де програла бельгійці Елізе Мертенс. Сподіваємося, що цього разу все буде інакше.

Фото WTA.
Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.