В обласному центрі пенсіонери та особи з інвалідністю III групи з 1 лютого у всьому міському транспорті їздитимуть безплатно. Домовленості про це досягнуто між міськрадою та перевізниками. Водночас з п`яти до семи гривень підвищено вартість проїзду для решти пасажирів. Основна причина — зростання цін на пальне, запчастини, збільшення заробітної плати.

Домовленостей досягнуто завдяки тому, що Львів вкладає значні кошти у комунальний транспорт. Торік усі міста країни закупили 269 одиниць техніки, з них понад половину — Львів. Як розповів заступник міського голови з комунального господарства Сергій Бабак, цьогоріч заплановано придбати ще 100 автобусів, 50 тролейбусів та 10 трамваїв.
Місто почало системно працювати і з приватними перевізниками, з якими на конкурсній основі укладають угоди на пасажирські перевезення на п’ять років.
Цьогоріч у міському бюджеті передбачено понад 61 млн грн компенсації за перевезення пільговиків в автобусах і маршрутках та ще 179 млн грн. — для електротранспорту.
«Усі пенсіонери за віком мають їздити безплатно — це позиція нашої громади», — вважає Сергій Бабак.