Велоспорт. На останньому етапі Кубка світу з треку в Гонконзі українка Олена Старикова посіла четверте місце в спринті, а в сумі набрала 2100 очок за сезон і стала переможницею.

Ще один українець виграв загальний залік Кубка світу (в скретчі) — Віталій Гриньов.

Карате. Париж (Франція). Етап Karate1 Premier League.

Українка Анжеліка Терлюга (55 кг) (на знімку вгорі праворуч) виборола «золото». На шляху до фіналу одеситка перемогла представниць Естонії (3:0), США (5:3) і Японії (6:0). Ще одну японку Фуміко Ішігай українка пройшла за додатковими показниками (0:0). У фіналі Анжеліка виграла у полячки Дороти Банашчик — 4:0.

Ще один українець Станіслав Горуна (на знімку вгорі ліворуч) здобув «бронзу». Він подолав представників Росії (3:0), Сербії (2:1) і Нідерландів (2:2). У півфіналі програв переможцю турніру японцю Кену Нішимурі з рахунком 0:3.

Біатлон. Збірна України (Віталій Труш і Марія Кручова) фінішувала на третьому місці в одиночній змішаній естафеті на етапі Кубка IBU в Ленцергайде (Швейцарія).

Кульова стрільба. Олімпійська і дворазова чемпіонка світу Олена Костевич другий рік поспіль виборює золоті медалі на міжнародних змаганнях H&N Cuр.

Торік Олена виграла золоту медаль у Гогбрюці (Німеччина). Цього разу Костевич везе дві такі відзнаки з Мюнхена. Там розігрувалися комплекти медалей у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів. І обидва рази українка фінішувала із «золотом», зустрічаючись у фіналі з росіянкою Віталіною Бацарашкіною.

Легка атлетика. Українські стрибунки у висоту Ярослава Магучіх (на знімку) і Катерина Табашник здобули медалі на змаганнях у чеському Густочепі.

24-річна Табашник виграла суперечку, з першої спроби взявши висоту 1,99. А 17-річна Ярослава Магучіх стала другою (також 1,99, але з третьої спроби). Цей результат — новий рекорд чемпіонатів Європи серед юніорів. Також вона зуміла повторити світовий рекорд.

Теніс. Мельбурн (Австралія). Australian Open-2019. Grand Slam. Фінали.

Одиночний розряд. Наомі Осака (Японія) — Петра Квітова (Чехія). 7:6(2), 5:7, 6:4; Новак Джокович (Сербія) — Рафаель Надаль (Іспанія). 6:3, 6:2, 6:3.

Парний розряд. Саманта Стосур (Австралія) / Чжан Шуай (Китай) — Тімеа Бабош (Угорщина) / Крістіна Младенович (Франція). 6:3, 6:4; П’єр-Юг Ербер / Ніколя Маю (Франція) — Генрі Контінен (Фінляндія) / Джон Пірс (Австралія). 6:4, 7:6(1).

Мікст. Барбора Крейчикова (Чехія) / Раджив Рам (США) — Астра Шарма, Джон-Патрік Сміт (Австралія) — 7:6, 6:1.

Фото НОК.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.