29 січня у Рівному в басейні «АкваРай» проходять міжнародні змагання з раннього плавання немовлят «Діти води-2019». Сотня дітей віком від трьох місяців до трьох років демонструють віртуозне плавання і пірнання, борються за нові рекорди у п’яти номінаціях: на дистанції; найдовше перебування під водою; улюбленець публіки; дует мами або татка з дитиною; самостійне плавання.

На міжнародний рівень змагання вийшли минулого року. Тоді позмагатися з українськими немовлятами приїхали малюки з Польщі та Португалії. А вже цьогоріч до Рівного приїхали дітки з Китайської Народної Республіки, Білорусі та Латвії.

— Саме в Рівному наймолодших українців навчають плавати і пірнати раніше, ніж ходити,— розповідає організатор змагань, президент Федерації інструкторів груднічкового плавання України Юлія Собуцька. — Цьогоріч нашими змаганнями зацікавилася президент Федерації раннього плавання немовлят Франції пані Мартін Лєтта. Тож вона приїхала подивитися на наших учасників. Спостерігаючи за рівнем підготовки українських малюків, Мартін Лєтта назвала їх унікальними, тож цього року ми приймаємо на змаганнях ще й французьку делегацію.

Вл. інф.