Теніс. Еліна Світоліна і Даяна Ястремська не зіграють за національну команду в лютневих матчах Першої групи Євро-Африканської зони. Про це повідомляє прес-служба Федерації тенісу України.

Офіційна заява ФТУ:

«Федерація тенісу України повідомляє, що Еліна Світоліна і Даяна Ястремська, незважаючи на досягнуті між сторонами попередні домовленості, не зіграють за збірну України в матчах Кубка Федерації в польській Зеленій Гурі. Причиною є нові фінансові умови, які були висунуті агентом обох тенісисток Стефаном Гуровим, який є головою агентства «TOP Five Management».

Не секрет, що всі провідні гравці отримують призові від Федерації тенісу України за участь у Кубку Девіса і Кубку Федерації. Розмір цієї винагороди відомий гравцям перед початком кожного сезону і базується на їхньому поточному рейтингу. Також розмір цієї винагороди визначається можливостями бюджету федерації.

Сподіваємося на зміну ставлення українських тенісисток до виступів за національну збірну України. Вважаємо, що участь у матчах за команду своєї Батьківщини має насамперед ґрунтуватися на патріотизмі, самовідданості і повазі до спортивної честі країни.

Наостанок хочемо висловити подяку тим гравцям, які скорегували особисті плани відповідно до потреб національного спорту і виступатимуть у складі збірної України: Леся Цуренко, Катерина Козлова, Марта Костюк і Надія Кіченок. Віримо в нашу перемогу!».

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.