Майже 350 тисяч гривень на свої проекти отримали підприємці Рівненщини. Це часткове відшкодування з обласного бюджету відсотків за кредитами, які вони взяли на реалізацію власних ініціатив.
 

За словами заступника голови Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка, таку можливість отримали підприємці в рамках обласної програми, яку відновили торік:

— Загалом у рамках програми бізнесмени реалізували 11 проектів малого і середнього підприємництва. У результаті в економіку області залучили понад 5 мільйонів гривень кредитних коштів, інвестованих у місцеві виробництва. Додатково створено понад 30 нових робочих місць, сума сплачених податків до бюджетів становила 9,1 мільйона гривень. Програма діятиме й цього року. На неї в обласному бюджеті запланували 800 тисяч гривень. Допомогу отримали підприємці, котрі працюють у сільському господарстві, деревообробці, виробництві будівельних матеріалів, іграшок, сфері технічного обслуговування та ремонту автотранспортних засобів, вантажних та пасажирських перевезень, електромонтажних робіт, торгівлі.

Так, понад 66 тисяч гривень на відшкодування відсотків отримало підприємство «ВіпТойс», що у Рівненському районі. Воно спеціалізується на виробництві іграшок. Аналогічні виготовляють в Ізраїлі та Польщі. Продукція сертифікована за міжнародними стандартами та експортується до європейських країн.

— Це вперше ми отримуємо таку підтримку від держави — допомогли погасити відсотки. За кредитні кошти ми закупили прес-форми для виготовлення іграшок та обладнання термопластавтомат. Завдяки сучасному устаткуванню ми виготовляємо деталі до дитячих гірок, візків, конструкторів, мольбертів тощо, — каже керівниця «ВіпТойсу» Роксолана Вакуленко.

Також фінансову допомогу одержала сімейна молочна ферма Наталії й Василя Никончуків із Здолбунівського району. Торік сім’я взяла банківський кредит на придбання обладнання та на купівлю ВРХ. З обласного бюджету відшкодовано майже 24 тисячі гривень відсотків за цією позикою.