Футбольний клуб «Зірка» (Кропивницький) не братиме участі у весняній частині чемпіонату країни серед команд Першої ліги. Команда знімається із всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ПФЛ сезону 2018/2019 рр. Повідомлення про це рішення розміщено на офіційному сайті клубу.

Гравці кропивницької «Зірки» отримали статус вільних агентів, повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці президент клубу Максим Березкін.

«Я неодноразово казав, що команда «Зірка» для мене, як сім’я, адже це команда мого рідного міста, за яку вболівав з дитинства. Ми разом пережили багато злетів і падінь. Але, на жаль, футбол у нашій країні вже давно перетворився з улюбленої гри мільйонів на брудну гру політиків. Неодноразово ми спостерігали ситуації, коли через тиск на власників у нашій країні гинули футбольні клуби з багаторічною історією. На превеликий жаль, цього разу жертвою стала «Зірка», — написав Максим Березкін.

Юнацькі команди продовжать грати у Вищій лізі чемпіонату дитячо-юнацької футбольної ліги України.

До речі, ФК «Зірка» — один із найстаріших футбольних клубів України. Офіційною датою заснування вважається 29 жовтня (19 жовтня) 1911 року (за деякими даними — 1907 року). 1911-го відбувся перший переможний матч команди.

Найвідоміші вихованці: Валерій Поркуян, Станіслав Євсеєнко, Борис Білоус, Володимир Веремєєв, Анатолій Шелест, Микола Латиш, Михайло Михайлов, Валерій Гошкодеря, Вадим Євтушенко, Андрій Канчельскіс, Дмитро Михайленко, Костянтин Сосенко, Андрій Русол, Сергій Назаренко, Андрій П’ятов, Євген Коноплянка та багато інших.

Кіровоградська область.