У зв’язку з медичною реформою, суцільною комп’ютеризацією виникла потреба, аби медперсонал мав навики роботи на комп’ютерній техніці. Адже сьогодні у медичній галузі в повсякденне життя входять такі послуги, як електронний медичний запис, електронний рецепт, електронне направлення тощо.

Тож виникла потреба, аби фахівці, зокрема старші 45 років і які цим не володіють, підвищили свою кваліфікацію, отримавши ваучер для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Такі ваучери служба зайнятості Рівненщини надає особам, які не зареєстровані як безробітні та відповідають певним вимогам.

— Такі ваучери можна отримати за 53 професіями та спеціальностями. Торік на Рівненщині 101 особа отримала ваучер, з них 99 його реалізували. Цьогоріч його вже отримали 24 особи, — каже директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук.

Щодо комп’ютерної грамотності медичного персоналу, то у цьому році навчання вже пройшли дві групи медичних працівників Рівненської міської дитячої лікарні та радивилівських медичних закладів. Така курсова підготовка відбувається завдяки співпраці служби зайнятості Рівненщини, управління охорони здоров’я Рівненської ОДА та Дубенського медичного коледжу, викладачі якого вчать медичний персонал «спілкуватися» з комп’ютерною технікою.

До речі, торік 84 медики отримали ваучери у службі зайнятості області, пройшли навчання на базі Рівненської Медичної Академії та Дубенського медичного коледжу за спеціальністю «Медсестринство» за циклом тематичного удосконалення «Медична інформатика», отримали якісні освітні послуги та свідоцтва, що допоможе їм у подальшій роботі.

За матеріалами Рівненського обласного центру зайнятості підготувала Олександра ЮРКОВА.