Голова Уманської районної ради Оксана Супрунець (на знімку) за фахом педагог. Серед безлічі програм, проектів та ініціатив, якими на місцях займаються органи місцевого самоврядування, тематика розвитку освітянської галузі для неї «найрідніша».

- У нашому районі  функціонує 51 освітній заклад. Навчається у них  майже три з половиною тисячі дітей, -- ділиться Оксана Анатоліївна. -- Від рівня отриманих у школі знань, виховання патріотизму та утвердження національної свідомості підростаючого покоління залежить майбутнє нашої держави. Ось чому депутати районної ради, актив району особливу  увагу приділяють  освіті, навчанню та розвитку інтелектуальної особистості.                 

З особливою гордістю розповідає Оксана Супрунець про досягнення вихованців та педагогів сільських навчальних закладів у всеукраїнських та обласних олімпіадах, конкурсах, фестивалях. Зокрема, про успіхи Родниківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Тараса Шевченка, одного з лідерів районної освітянської ниви. У десятій міжнародній виставці "Сучасні заклади освіти-2019", яка відбулася в Києві, серед десятків команд з гімназій, ліцеїв, колегіумів та шкіл великих і малих  міст, сільські школярі з Родниківки  завдяки своїй  винахідливості та креативності вибороли бронзову медаль і нагороджені дипломом переможців.

- Ми прагнемо, щоб і у сільській місцевості були сучасні заклади освіти з новим освітнім простором та навчальним середовищем, -- продовжує Оксана Анатоліївна. -- Адже у нас багато талановитих,  творчо обдарованих дітей, для яких рамки "старої" школи затісні. Тому працюємо над покращенням та  модернізацією навчальних кабінетів у закладах освіти району, поповненням їх обладнанням та сучасними інтерактивними комплексами, такими, наприклад, як мультимедійна дошка та ноутбук. До речі, у Родниківській школі таких комплексів є 12. Педагогічний та учнівський колективи беруть участь в обласній цільовій програмі "Інноваційні школи Черкащини", в якій обрали модель школи екологічної культури та планетарного мислення.  Нині родниківські школярі вже з початкових класів  вивчають  іноземні мови, пишуть унікальні творчі авторські роботи, здійснюють дослідницьку роботу, налагодили тісну співпрацю з європейськими закладами освіти, приймають гостей та подорожують. У  закладі освіти другий рік поспіль  працює волонтер з Корпусу Миру (США) Емілі Кін.           

На високому рівні розвиток фізкультури і спорту,  мистецьких студій.                                                                                                                                

З часом, переконана енергійна очільниця уманської районної громади,  приклад Родниківки підхоплять ще кілька сільських  закладів освіти, готових до сучасних перетворень і новацій. Бо, як не стомлюється вона повторювати улюблені слова великого педагога Шалви Амонашвілі "освіта відбувається сьогодні, але дихає майбуттям!".

Фото надано Уманською районною радою.

P.S. 24 березня Оксана Супрунець відзначила свій ювілейний  день народження. До  редакції звернувся партнер  і шанувальник "Голосу України", директор  ПОСП "Уманський тепличний комбінат", заслужений працівник сільського господарства України, депутат Паланської ОТГ Микола Гордій з проханням опублікувати на сторінках газети слова глибокої поваги і вдячності чудовій людині, очільниці районної громади. Ось цей лист:

"Вельмишановна Оксано Анатоліївно! Прийміть моє щире шанування  вашої енергійної невтомної праці заради розбудови і розквіту рідної Уманщини та України.  Ваш творчий  підхід до кожної справи, мудрість і вдумливість зробили успішними  проекти  соціально-економічного і культурно-освітнього розвитку
краю. Завдяки вашому патріотизму,  натхненню, умінню об'єднувати людей довкола корисних ініціатив, Уманщина з впевненістю крокує у майбутнє.

Щиросердечно вітаю вас з нагоди золотого ювілею!  Від усієї душі
зичу здоров'я, щастя і добробуту  вам і вашій гарній дружній родині.  Хай невичерпним залишається джерело вашої енергії, не зів'яне жіноча чарівність, а всі добрі задуми неодмінно здійснюються!"