Фото надано Івано-Франківською міськрадою.

Двадцять років тому загинув в автомобільній катастрофі на шосе під Борисполем видатний український політичний і громадський діяч, дисидент, публіцист В’ячеслав Чорновіл.

На батьківщині Героя України у селі Вільхівець Звенигородського району делегації з навколишніх сіл і районів поклали квіти і вінки до погруддя земляка. Учасники заходу відвідали меморіальний будинок-музей батьків В’ячеслава Чорновола, послухали спогади вільхівчан, які спілкувалися з творцем української Незалежності, повідомляє наш черкаський власкор Лідія ЛІСОВА.

І на Прикарпатті проведено пам’ятні заходи. Так, в Івано-Франківську біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу (на знімку) на однойменній вулиці відбулося віче. Священики різних конфесій відслужили панахиду. До погруддя лідера нації лягли живі квіти. Представники міської та обласної влади, громадські активісти наголосили на його ролі у відродженні Української держави. Міський голова Руслан Марцінків розповів про перспективу надання ЗОШ № 28 імені В’ячеслава Чорновола. Таке рішення депутати готуються ухвалити на черговій сесії, інформує наш власкор Людмила СТРАЖНИК.