На Львівщині правоохоронці почали вивчати, як використовувалася матеріальна допомога від обласної ради незахищеним верствам населення.

Програмою допомоги, що діє вже понад десять років, скористалися малозабезпечені, поранені атовці, хворі, які потребують дорогого лікування. Вони звертаються до депутатів і через департамент соцзахисту ОДА отримують гроші. У цьому році за поданням 75 депутатів, які представляють різні політичні сили, матеріальну допомогу надали 3251 жителю області.

«Кожного запитують: чи не отримували ви матеріальну допомогу від депутата в обмін на те, що віддаєте свій голос за конкретного кандидата в Президенти? — прокоментував голова облради Олександр Ганущин. — Оперативні працівники та слідчі намагаються знайти того, хто б зізнався, що отримав гроші ніби за голосування».

Тим часом на Львівщині лише за минулий рік — 1500 нерозкритих квартирних крадіжок, 600 крадіжок з автомобілів. Статистика розкриття цих злочинів на рівні 10%. Ось куди треба скерувати енергію поліції, а не обходити понад 28 тис. громадян, які в 2016—2019 роках отримували матеріальну допомогу. Олександр Ганущин звернувся до прокуратури та ДБР з проханням дати оцінку фактам перевищення службових повноважень Національною поліцією України.