У Миргородській міськраді підбили підсумки цьогорічного конкурсу проектів за програмою «Місто активних громадян» (МАГ). Переможцями визнали 16 із 23 поданих на конкурс ініціатив.

Усі вони покликані змінити зовнішній вигляд курортного міста, наповнити його новими об’єктами соціальної інфраструктури, активного відпочинку, фізкультури та спорту. При цьому обов’язковою умовою залишається практичність реалізації проекту, зокрема й за параметрами кошторису. Адже на втілення одного задуму в життя з міського бюджету виділяється не більш як 20 тисяч гривень.

Однак попередній досвід засвідчує: за ці кошти, з урахуванням співфінансування з боку об’єднань небайдужих земляків і меценатів, можна зробити немало. Тож у мікрорайонах міста, зокрема й віддалених, завдяки згаданій програмі з’явилися справжні «оази» змістовного дозвілля для дорослих і дітей. Нерідко споруджували й облаштовували їх у місцях, які раніше відлякували пусткою чи занедбаністю...

Уже до кінця нинішнього року перелік таких об’єктів поповниться ресурсною кімнатою для дорослих і дітей, простором для вільного розвитку літніх людей, дитячим ігровим та волейбольним майданчиками, альтанкою на території ДЮСШ, літнім кінотеатром просто неба... На реалізацію цих та інших десяти проектів за програмою МАГ із бюджету Миргорода виділяють 250 тисяч гривень.