Фото надано автором.

На Рівненській АЕС з ініціативи генерального директора Павла Павлишина та за підтримки Українського ядерного товариства другий рік діє молодіжний освітній проект «Ядерна школа РАЕС».

Це новий за своїм форматом та кількістю учасників проект серед вітчизняних АЕС, мета якого — популяризація атомної енергетики, підтримка її позитивного іміджу, формування потенційного кадрового резерву Рівненської АЕС іще зі шкільної лави, наголошують тут.

Цьогорічними слухачами «Ядерної школи РАЕС» поряд із 34 старшокласниками міста-супутника Вараш та учнями професійно-технічного училища РАЕС стали 57 юнаків та дівчат із навчальних закладів Володимирецького району Рівненщини та Маневицького Волині. Діти слухали лекції, спілкувались із спеціалістами, відвідували проммайданчик та зовнішні об’єкти електростанції.

Під час заключної зустрічі з випускниками «Ядерної школи» (на знімку) генеральний директор РАЕС Павло Павлишин вручив їм подарунки та сертифікати, закликав вступати до профільних технічних вишів та наголосив на необхідності володіння міжнародними мовами спілкування, адже в умовах сучасного ринку праці перевага надається спеціалістам, які спілкуються принаймні однією іноземною мовою.

Учень 11-го класу Володимирецького районного колегіуму Віталій Бедик уже визначився з майбутньою професією: після відвідування повномасштабних тренажерів у навчально-тренувальному центрі хоче вступити до столичної політехніки та опанувати посаду провідного інженера з управління реактором. А десятикласниця Володимирецької ЗОШ І—ІІІ ступенів № 1 Ірина Супрунюк зізналась, що до участі у проекті планувала пов’язати своє життя з економікою, але зрозуміла: сучасна жінка цілком може реалізуватися й у атомно-енергетичній галузі.

Вікторія ЛЕОНОВА,

керівник прес-центру Рівненської АЕС.