На знімку: команда чемпіонів — Koстянтин Балтажи, Єлизавета Дружук, Данило Курилкін, Костянтин Дутчак та Ольга Балтажи (зліва направо).

Фото автора.

У першому в цьому році чемпіонаті країни серед юнаків та юніорів із 100-кліткових шашок команда Івано-Франківщини посіла перше місце, а також привезла 11 медалей у особистих заліках. У наступному, серед молоді та юнаків, стала четвертою. Далі — шостою на чемпіонаті країни із 64-кліткових шашок. Нове досягнення — третє загальнокомандне місце на турнірі серед юніорів і юнаків у шашках-64 та 12 медалей в особистих заліках.

Такі результати — заслуга тренера Костянтина Балтажи, віце-президента федерації шашок України. З жовтня — він офіційний тренер Івано-Франківської ДЮОСШ. А впродовж десяти років працював на громадських засадах разом із дружиною Ольгою Балтажи — чемпіонкою світу і Європи. Та бідкається тренер про недостатнє фінансування команди. Мають запрошення на європейські та світові турніри, переконує, що привезли б перемоги та покращили б імідж нашої країни. Потенціал є. Та грошей на поїздки немає...