У двох громадах Чернігівщини зариблено водойми. До міських ставків Корюківки випустили 500 кг білого амура. А в Сосницькій ОТГ у річку Убідь — однорічних мальків білого амура, коропа й товстолоба. Загальна вага малечі — також півтонни.

Міський голова Корюківки Ратан Ахмедов закликав земляків слідкувати за браконьєрами, щоб не дозволити їм передчасно виловити рибу. Допомагатиме й відеокамера, картинка з якої передаватиметься у районний відділ поліції.

Ініціатор зариблення Убеді помічник народного депутата Анатолія Євлахова Іван Портний каже: «Нарешті моя давня мрія про чисту Убідь почала здійснюватися! Багато років тому мій класний керівник Микола Гірич розповідав, що в далекі 1980-ті нашу річку зариблювали товстолобом. Тоді він з’їв значну частину рослинності, й річка почистішала. Та й рибалки могли спіймати гарного трофея на вечерю. Відтоді минуло майже 40 років, і за весь цей час нічого подібного до сьогоднішньої події не відбувалося».

У Сосниці зариблення провели завдяки проекту громадських ініціатив, оголошених селищною радою. Ідею підтримали приблизно 300 мешканців.

Фото: hutir.in.ua