Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко (праворуч) і народний депутат України Василь Яніцький знайомляться з перебігом будівництва другого корпусу школи.

Фото Тетяни ПАНАСЮК.

Наша газета вже неодноразово порушувала проблему шкіл-«рукавичок» у поліських районах Рівненщини. Північні райони тішать високим рівнем народжуваності, що є запорукою того, що села не зникатимуть з мап, а мають майбутнє. Однак це створило іншу проблему — багато шкіл тут стали уже «тісними», відтак актуальною проблемою є будівництво нових закладів чи додаткових навчальних корпусів, щоб забезпечити дітям комфортні умови навчання, як це передбачено освітньою реформою.

Ми писали про те, як катастрофічно не вистачає класів у школі села Дібрівськ Зарічненського району. Тут під них віддали бібліотеку, коридори, клас тракторної справи, актову залу і навіть теплицю. Були у «квартирантах» і у місцевого дитсадка, де розмістили два треті класи. Однак малюків більшає, тому попросили звільнити приміщення.

Така тіснота була закладена ще при проектуванні школи на 320 учнівських місць. Адже вже на новосілля закладу у 1985-му він прийняв 340 учнів. Нині у школі їх 401. Тільки цього навчального року у перший клас прийшло понад півсотні дітей. Тож директору Дібрівської школи, педагогу з багаторічним стажем Василю Ковтуновичу довелося добре поламати голову, щоб розмістити дітей.

Щоправда, у розв’язанні цієї проблеми педагог знайшов підтримку в особі голови Зарічненської райдержадміністрації Анатолія Смаглюка, який навчався у цій школі-«рукавичці» і знає про проблему з власного досвіду. З районного бюджету свого часу виділили кошти на фундамент під додаткових п’ять класних кімнат, згодом за рахунок перевиконання районного бюджету спрямували ще трохи коштів на зведення стін.

І ось радісна новина з Рівненської ОДА: другий корпус школи в селі Дібрівськ уже готовий на 60 відсотків. Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко і народний депутат України Василь Яніцький цими днями проінспектували перебіг будівництва. Крім них, будовою цікавляться і батьки учнів, які хочуть, щоб діти мали комфортні умови для навчання. Зрештою, все село стежить за цим об’єктом, бо про розширення школи просили владу ще багато років тому.

— Наше Полісся славиться своїми багатодітними сім’ями. У Дібрівську теж чимало дітей шкільного віку. Тому є потреба у зведенні нового навчального корпусу біля сільської школи. Будівництво, що розпочалося наприкінці 2017 року, активно триває й нині. За цей час уже вдалося звести приміщення другого корпусу, зробити покрівлю, утеплити фасад. Уже встановлено вікна, двері, прокладено воду і світло. Загалом на об’єкт будівництва передбачено 4,4 мільйона гривень, з яких уже освоєно 3,2 мільйона, — розповідає Олексій Муляренко.

У новому навчальному корпусі розмістять вісім класів початкової ланки, кабінети вчителя, психолога, ігрову кімнату, вестибюль, туалети. А в першому корпусі навчатимуться учні старших класів.

Рівненська область.