У селі Василівка Болградського району інвестор з Німеччини запустив нове виробництво — сучасний швейний цех. Поки що на підприємстві працюють 38 місцевих швачок, проте згодом кількість робочих місць планується збільшити до двохсот.

Допомогу в створенні сприятливого клімату для інвестування грошей у село надав місцевий підприємець, мешканець Василівки й власник пекарні Анатолій Михайлов. Він не тільки здав в оренду за символічну плату величезну територію, на якій сьогодні працює швейний цех, а й вклав чималі кошти в її облаштування.

За словами керівників підприємства, нині тут триває період адаптації. Працівниці згадують навички швейної справи й вивчають стандарти європейської якості. Адже всю продукцію, а це майже весь спектр спецодягу, починаючи від готельних халатів та фартухів і завершуючи комплектами для пожежників, доправлятимуть у Німеччину. На початковому етапі робітниці отримуватимуть мінімальну заробітну плату, а коли виробництво запуститься на повну потужність, заробіток залежатиме від потенціалу й бажання його підвищувати.

Фото: bessarabiainform.com