У Бобровиці на Чернігівщині триває будівництво перинатального центру вторинного рівня на 25 ліжок. Він працюватиме на базі центральної райлікарні. Загалом в області побудують 21 амбулаторію в селах. Найближчим часом буде завершено будівництво трьох з них: у Салтиковій Дівиці Куликівського, Киїнці Чернігівського та Кобижчі Бобровицького районів. У селищі Холми Корюківського зводять стіни, а в селі Іванівка Чернігівського району — внутрішні перегородки.

На будівництво амбулаторій виділено понад 74 млн грн субвенції з держбюджету. Ще майже 9,5 млн становить співфінансування з місцевих скарбниць, які значно поповнилися завдяки децентралізації.

Майже 15 млн грн субвенції освоюють і в Бобровиці — перинатальний центр обслуговуватиме мешканців не тільки цього району, а й сусідніх. Будівельні роботи розпочато і в селах Чорнотичі Сосницького, Плиски Борзнянського, Стольне Менського, Хоробичі Городнянського, Вертіївка Ніжинського, Грем’яч Новгород-Сіверського, Нехаївка Коропського, селищах Тростянець і Парафіївка Ічнянського районів, у селі Бахмач Бахмацького району. Тут звести амбулаторії мають до кінця року.