На Рівненщині завершують формування дві об’єднані територіальні громади: у Дубенському районі — Семидубська ОТГ (у складі Семидубської, Гірницької та Соснівської сільських рад); у Володимирецькому — Полицька ОТГ (у складі Полицької, Балаховицької та Ромейківської сільських рад). Про це повідомили в Департаменті економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації.

Загалом в області сформовано 35 об’єднаних територіальних громад, у трьох із них — Бугаївській, Степанській та Малинській — ЦВК призначила перші місцеві вибори на 30 червня цього року, повідомляє наш власкор Олександра ЮРКОВА.

Тим часом Чернігівська обласна державна адміністрація визнала відповідними Конституції та законам України проекти рішень про утворення двох об’єднаних територіальних громад у Прилуцькому районі.

Отже, 24 сільські ради об’єднуються в Яблунівську ОТГ, а 19 — у Сухополов’янську. В районі, одному з найбільших в області, вже є Линовицька та Малодівицька ОТГ.

Загалом на Чернігівщині діють 39 ОТГ, ще в шести громадах перші місцеві вибори відбудуться 30 червня. На черзі, як інформує наш власкор Василь ЧЕПУРНИЙ, також вибори у Добрянській ОТГ Ріпкинського району, яка завершила процедуру об’єднання.

Якщо не рахувати приєднання одного лише села до Новгорода-Сіверського, то тільки цей район і залишається без об’єднаних територіальних громад, хоча саме Новгород-Сіверський район є одним із найдепресивніших і саме він потребує найбільше державних субвенцій.