Діти зі словацького міста Вранов-над-Топльов приїхали колядками звеселити Ужгород. Делегацію школярів уже традиційно привіз почесний консул України у цьому місті Станіслав Обіцький. Дипломат провів зустріч з керівництвом Закарпаття, повідомили у прес-службі ОДА, а потім маленькі колядники веселили люд на площі Народній і в фойє облради (на знімку). Їх привітали голови облдержадміністрації Василь Губаль і облради Володимир Чубірко. Вони подарували дітям солодощі та пам’ятні презенти і домовилися, що наступного Різдва проведуть спільні словацько-українські коляди.
«З Пряшівським краєм у нас тісна співпраця і дружні взаємини. Слухати колядки було справді радісно, тим паче що їх виконували діти. Наші культури схожі, традиції у нас співзвучні і ці колядки схожі на наші. Нам треба жити спільно — у єдиній європейській родині», — сказав Василь Губаль.
А маленькі колядники вирушили звеселяти й інших закарпатців. Зокрема, до дружньої Ужгородської спеціалізованої ЗОШ №4, де наші учні вивчають словацьку мову і культуру.
Фото надане прес-службою ОДА.