9 липня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив Ренату Кузьміну. Позивач просив суд визнати протиправним звернення Андрія Парубія під час пленарного засідання Верховної Ради України до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України з вимогою надати відомості щодо проживання Рената Кузьміна протягом останніх п’яти років на території України та перетину ним кордону.

Суд відмовив у задоволенні позову, мотивувавши своє рішення тим, що оскаржувані дії є діями відповідача як Голови Верховної Ради України під час проведення пленарного засідання, а не як кандидата у народні депутати України. «На думку суду, вказані заяви Андрія Парубія як Голови Верховної Ради не є формою політичної агітації, а його повідомлення не висвітлюють діяльності відповідача як кандидата у народні депутати», — повідомили у прес-службі суду.

Оскільки цей спір виник щодо правовідносин, пов’язаних із виборчим процесом, то справу було розглянуто у строк, передбачений частиною одинадцятою статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме: протягом двох днів після надходження позовної заяви.

Вл. інф.