Компанія придбала і почала використовувати для дистанційного моніторингу своїх полів 4 безпілотні літаки, які допомагатимуть у визначенні потенціалу не тільки кожного поля, а й його окремих ділянок і оперативно вносити відповідні зміни в технологічні карти, повідомляють на сайті компанії.

Для збору й аналізу даних, отриманих з безпілотників, «Контінентал Фармерз Груп» використовує інноваційну платформу. За допомогою алгоритмів машинного навчання і штучного інтелекту вона не лише дає змогу комплексно аналізувати стан посівів, прогнозувати врожайність культури, проводити діагностику захворювання рослин, а й застосовувати раціональніші та обґрунтованіші рішення в процесі складання технологічних карт. Впровадження цієї інноваційної платформи в агровиробництво «Контінентал Фармерз Груп» є чи не найбільшим проектом використання бази даних для прийняття ефективних рішень у сільському господарстві України.

Такі сучасні технології допомагають аграріям заощадити кошти, оптимізувати витрати на добрива й препарати для полів з низьким потенціалом та досягти вищої ефективності вкладених ресурсів там, де потенціал ділянки високий. Саме такий принцип і лежить в основі точного землеробства, каже генеральний директор «Контінентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен.

Нові безпілотники німецького виробництва оснащені двома камерами високої роздільної здатності. Розмах крил одного апарата сягає 2 метрів, зліт і посадка — вертикальні, що виключає пошкодження при посадці. За один виліт безпілотник здатний покривати площу до 500 га, при цьому управління дроном відбувається автоматично, за допомогою польотних місій. Це доволі прості у використанні апарати, підготовка пілотів «Контіненталу» для роботи з дронами тривала півтора дні. І на сьогодні, менш ніж за два місяці роботи, вони успішно обробили понад 30 тис. га полів.

Фото автора.