Бойова машина є найпершою броньованою підтримкою воїна-піхотинця в польових умовах. Отже, командування Об’єднаних сил приділило велику увагу організації та проведенню змагань на кращий екіпаж БМП, що відбулися в районі проведення ООС. Та й військовослужбовці виступили на змаганнях на високому професійному рівні (на знімку), повідомляє прес-центр Об’єднаних сил.

Упродовж змагань командири, оператори-навідники, механіки-водії демонстрували свої знання та вміння з обслуговування техніки, здійснення дрібного ремонту. За допомогою спеціальних механізмів вони витягували без сторонньої допомоги машини, що за легендою загрузли в болоті. А також долали шестикілометровий марш із безліччю природних та штучних перешкод і, звичайно, вели вогонь на швидкість та влучність з усіх видів штатного озброєння.

Екіпажі не лише доводили, що вони згуртовані, боєздатні та небезпечні для ворога разом зі своїми машинами, а й демонстрували можливості загальновійськової підготовки на складній виснажливій смузі перешкод. Їм довелося бігати, стрибати, повзати, вантажити ящики зі снарядами, стріляти з автоматів, метати гранати й надавати допомогу умовно пораненим товаришам. Тобто, діяти так, як у справжньому бою.

Кульмінацією стало проходження вогневої смуги із завданням вразити цілі бортовим озброєнням — протитанковою керованою ракетою, гарматою та спареним 7,62-міліметровим кулеметом. Увага приділялася вмінню не лише боротися з броньованими засобами ворога, а й реагувати на швидкі загрози — наприклад, з боку гранатометників противника.

За результатами змагань третє місце посіли представники окремої повітрянодесантної бригади, друге — екіпаж окремої танкової бригади. Перше місце у важкій боротьбі — у воїнів окремої механізованої бригади.

На завершення заходу колишній командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський, який указом Президента України від 5 серпня 2019 року призначений на посаду командувача Сухопутних військ ЗСУ, вручив переможцям нагороди та грошові сертифікати.

— Бойові машини піхоти — це бронетехніка, яка за штатом більшості підрозділів передбачена у кожному відділенні й, за потреби, стане першою важкою підтримкою воїна-піхотинця, — зазначив Олександр Сирський. — Тому висока вмотивованість і професіоналізм екіпажів БМП є одними з основних елементів для збереження життя наших військових при виконанні ними бойових завдань. Учасники змагань виявили високу наполегливість, старанність і волю до перемоги. А головне — обмінялися досвідом, вкотре відточили свою майстерність, отримали нові знання та навички, які допоможуть їм під час майбутньої самостійної бойової підготовки у підрозділах.

Фото прес-центру ООС.