У Дніпропетровську підписали договір про співробітництво між Міністерством енергетики та  вугільної промисловості України й Національним гірничим університетом. Документ скріпили підписами міністр Едуард Ставицький і ректор НГУ Геннадій Півняк.

Тепер студентам посприяють у проходженні виробничої практики на підприємствах, в установах і організаціях, підпорядкованих Міненерговугілля. Крім того, розвиватимуть співробітництво галузевої науки й НГУ. Зокрема, говорять про можливу участь вузу в проектах із демінералізації шахтних вод. Як приклад ефективного співробітництва з університетом міністр назвав розробку трьох пілотних енергозберігаючих проектів із впровадження на шахтах «Комсомольська» ДП «Антрацит», «Міусинська» ДП «Донбасантрацит» і «Прогрес» ДП «Торезантрацит» теплонасосних установок, особисту участь у якій беруть фахівці кафедри гірничої механіки НГУ.

— Від налагодження діалогу зі студентською молоддю значною мірою залежить питання майбутнього курсу держави, напрям подальших політичних, економічних і соціальних реформ, — зазначив міністр.

Дніпропетровська область.

Едуард Ставицький (на передньому плані) ознайомився з розробками НГУ.

Фото прес-служби ОДА.