Парламент розглянув і ухвалив низку законопроектів у другому читанні та в цілому. Проект закону про внесення змін до Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України» (щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування) — № 1041 — був визначений Президентом як невідкладний. 

Як зауважив голова підкомітету Комітету з питань транспорту та інфраструктури Олександр Скічко (фракція «Слуга народу»), ця ініціатива спрямована на запровадження середньострокової державної цільової програми на будівництво, реконструкцію, капітальний та середній поточний ремонт автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення. Це обумовлено тим, що дорожній фонд, з якого безпосередньо фінансується державна цільова програма, формується з акцизів, які надходять до дорожнього фонду в середині року. Будівельний сезон завершується восени, і це не дає можливості провести капітальні ремонти доріг. Тому законопроектом пропонується проводити середньострокове планування робіт на автомобільних дорогах на трирічний період згідно з державною цільовою економічною програмою розвитку доріг, яка затверджується Кабінетом Міністрів України. Також законопроект надає можливість обласним державним адміністраціям спрямовувати субвенцію з державного бюджету також і на проектно-вишукувальні роботи, технічний нагляд тощо. Новелою є норма законопроекту, яка передбачає право спрямовувати кошти місцевих бюджетів, в разі їх економії, виділених для ремонту місцевих доріг, на ремонт доріг державного значення. Законопроект прийнято 368 голосами.

Ще один законопроект на цю тему — про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування (№ 1064) — схвалено в цілому 334 голосами.

Проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів (№ 1152-1), який підтримали в цілому 363 депутати, посилює санкції за такі злочини. «Засновник давньогрецької філософії Сократ казав, що здоров’я — це не все, але все без здоров’я — це нічого. І тому наш з вами обов’язок відповідно захистити нашу націю від фальсифікованих лікарських засобів», — наголосив голова підкомітету Комітету з питань правоохоронної діяльності Олександр Бакумов (фракція «Слуга народу»). Законом доповнено ч. 2 ст. 321-1 «Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів» Кримінального кодексу кваліфікуючими ознаками у вигляді «вчинення відповідного злочину службовою особою шляхом зловживання службовим становищем, медичним або фармацевтичним працівником, або за допомогою засобів великомасштабного поширення, зокрема, інформаційних систем, у тому числі Інтернету». Законом також посилено кримінальну відповідальність за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів шляхом підвищення розмірів покарань у межах статті 321-1 КК.

Схвалені в цілому 318 голосами правки до Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» (№ 2161), спрямовані на вдосконалення Державної прикордонної служби України у частині здійснення оперативно-розшукової діяльності підрозділами забезпечення внутрішньої безпеки, оперативного документування та оперативно-розшуковими підрозділами. Як поінформував перший заступник голови Державної прикордонної служби Володимир Нікіфоренко, оперативно-розшукову діяльність здійснюють лише оперативні підрозділи, адміністрації служби та її територіальні органи. «Потрібно уповноважити на здійснення пошуку і фіксації фактичних даних про протиправні дії окремих осіб та груп на кордоні органи охорони державного кордону, — сказав він. — Зазначені прогалини суттєво погіршують спроможності служби адекватно реагувати на криміногенну обстановку у прикордонні, викривати її латентні механізми».

У другому читанні та в цілому також прийнято проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гармонізації законодавства у сфері порівняльної реклами із правом Європейського Союзу) — № 0953. «Ухвалення зазначених норм стимулюватиме розвиток чесної конкуренції, посилення захисту економічних інтересів споживачів, які зможуть отримувати повну та об’єктивну інформацію про товари та послуги», — зазначив голова підкомітету Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Павло Сушко.

Верховна Рада схвалила за основу такі законопроекти: про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики (№ 2042); про зменшення кількості пластикових пакетів у цивільному обігу (№ 2051-1). А також прийняла проект постанови про проведення 16 грудня 2019 року парламентських слухань на тему: «Побудова ефективної системи охорони інтелектуальної власності в Україні» (№ 2416), відхилили законопроект про видобуток бурштину-сирцю та тих корисних копалин, які економічно невигідно розробляти промисловими методами (№ 2348), направили на доопрацювання зміни до Кодексу законів про працю України (щодо забезпечення прав працівників на особисте та сімейне життя)   (№ 1148), схвалили Постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата України із фракції «Європейська солідарність» Ірини Луценко (як заявляла парламентарка — у зв’язку зі станом здоров’я).

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук оголосив про створення у парламенті міжфракційних депутатських об’єднань: «Третій вік», «За спорт і здоровий спосіб життя», «За техногенну та екологічну безпеку в паливно-енергетичному комплексі, залізничному і трубопровідному транспорті України», «Міжпарламентський діалог в ім’я миру — Україна, Росія, Німеччина, Франція», «Пласт».