Це приміщення не ремонтували з часу відкриття, а це майже 40 років. Нова обстановка і техніка — це не забаганка. Голова обласної ради Віктор Овчарук повідомив, що сесійна зала потребувала нагального ремонту. За десятки років зруйнувався дах над приміщенням. «Через численні щілини вода затікала у середину, через це зіпсувалася електропроводка та частково система голосувань. Тому наприкінці 2018 року прийняли рішення розпочати капітальний ремонт сесійної зали», — розповів Віктор Овчарук. Він висловив упевненість, що ця сучасна і зручна обстановка лише сприятиме успішній та конструктивній роботі обласної ради.

Під час нинішнього пленарного засідання тестують усі нові системи: і вентиляційну (яка працює і для нагрівання, і для охолодження приміщення, залежно від потреби), і комунікаційну з оновленим бездротовим доступом до Інтернету, і, звісно, систему для голосувань.

Щодо кошторису і витрат на капітальний ремонт сесійної зали, то у повідомленні, яке опублікували на сайті обласної ради, йдеться, що капітальний ремонт став у 14 млн 132 тис. грн.

На час ремонтних робіт сесії облради відбувалися в різних районах області. Депутати побували в Трибухівцях Бучацького району, Почаєві Кременецького району, Чорткові, Скориках Підволочиського району, у Борщеві. Нині зала налічує 96 + 60 сидячих місць. Встановлено системи протипожежного захисту, вдосконалено системи звуку та освітлення. Для якісного забезпечення покриття Wi-Fi мережею для доступу до Інтернету у сесійній залі встановлено професійне обладнання. Оскільки жоден роутер не забезпечить одночасного обслуговування по мережі Wi-Fi понад 10-15 підключень, було вирішено побудувати мережу на професійних точках доступу Ubiquiti UniFi AP AC Lite, які за своїми характеристиками мають змогу забезпечити до 150 підключень, а в реаліях на 100% забезпечити підключення до 50 користувачів одночасно. Оскільки в сесійній залі під час засідання одночасно можуть бути присутні до 200 осіб, які користуються інтернет-мережею, приміщення забезпечено чотирма такими Wi-Fi точками доступу для якісного і повноцінного покриття Wi-Fi мережею.

На завершення Віктор Овчарук зазначив: «Сьогодні у сесійній залі створено всі умови для плідної роботи і депутатів, і запрошених, гостей, журналістів. Водночас модернізація зали триватиме. Обласна рада відмовлятиметься від паперових варіантів документів, натомість депутатам у перспективі будуть запропоновані планшети».

Фото надано прес-службою Тернопільської обласної ради.