Упродовж тижня зі студентами місцевих університетів зустрічатиметься Герой України Володимир Жемчугов. Він відвідає чотири навчальні заклади та розповість молоді про воєнні події на сході країни. Також презентує документальну стрічку про українських політв’язнів, повідомила прес-служба Дніпропетровської ОДА.

Проект «Бранці Кремля» стартував у вересні 2018 року. За цей час організатори відвідали 12 обласних центрів та більше півсотні університетів.

«Коли розпочалась війна, сьогоднішні студенти були 13—14-річними підлітками. Вони не зовсім чітко розуміли, що відбувається, — підкреслює координатор проекту Олена Жемчугова. — Тому дуже важливо працювати саме з цією віковою категорією, знайомити її з учасниками війни».

Володимир Жемчугов — організатор та активний учасник партизанського руху на Луганщині. У 2015-му підірвався на розтяжці, через що втратив кисті обох рук та пошкодив зір. Майже рік провів у полоні. У 2017 році отримав звання Героя України.

«Я родом з Луганської області — як починалась війна, бачив на власні очі, — поділився автор проекту Володимир Жемчугов. — Під час зустрічей студентам розповідаю спочатку про радянські часи, далі — про події 2004 року, які підготували ґрунт для захоплення України. І підводжу розповідь до 2014-го. Продовжуватиму цю просвітницьку роботу, поки вистачатиме сил».

Фото прес-служби Дніпропетровської ОДА.