За даними штабу ООС, противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, стрілецької зброї й великокаліберних кулеметів. Семеро військовослужбовців зі складу ОС дістали поранення.

«У той час, як Україна всіма можливими дипломатичними шляхами намагається досягти миру, російські окупанти цинічно порушують будь-які домовленості. Так, українська сторона на одній із ділянок учора двічі запитувала «тишу» для надання допомоги пораненим. Збройні формування Російської Федерації давали на це згоду, але підступно продовжували вести вогонь по наших позиціях», — зазначили в штабі.

Командування ЗС РФ вживає заходів для запобігання зниженню боєздатності передових підрозділів з’єднань і частин 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК ЗС РФ, повідомляє прес-служба Міноборони з посиланням на дані ГУР.

За даними української розвідки, зросла інтенсивність тренувань з управління вогнем артилерійських розрахунків підрозділів, розташованих поблизу ділянок розведення сторін.

«У темну пору доби таємно переміщується на нові позиції озброєння, яке підлягає відведенню від лінії розмежування. При цьому в залишених окопах противник розміщує несправну техніку, евакуацію якої намагається видати за виконання домовленостей з її відведення», — повідомляють у Головному управлінні розвідки.

Як зазначили в ГУР, для того щоб приховати ці махінації, російське командування обмежило допуск представників ЗМІ до лінії розмежування під приводом загрози обстрілів з боку підрозділів Об’єднаних сил.

Водночас спікер АП РФ Дмитро Пєсков продовжує транслювати риторику Кремля, стверджуючи, що російських військ нібито немає на території Донецької та Луганської областей.

Крім того вчора, 21 листопада, за даними Держприкордонслужби України, на окуповану територію Донбасу зайшов 92-й російський «гумконвой» із 23 вантажівок.

У відомстві зазначили, що переміщення «гумконвою» відбувалося із грубим порушенням норм міжнародного й вітчизняного законодавства й погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей.