У Лондоні він брав участь в Інвестиційному саміті ЄБРР для країн — членів «Східного партнерства» (СхП) та провів низку двосторонніх зустрічей із лідерами країн — членів СхП, керівництвом ЄБРР та представниками міжнародного і британського бізнесу.

Також очільник українського уряду виступив на заході Королівського інституту міжнародних справ Chatham House «Ukraine’s Reform Agenda: Shaping the Future». «Говорили про комплексні, складні, але дуже цікаві питання, про реформи на порядку денному українського уряду. Забезпечення верховенства права. Демонополізацію енергетичного ринку. Закон про обіг земель», — розповів О. Гончарук у Фейсбуці. За його словами, серед тем обговорення також була важливість консолідації зусиль європейських держав у протидії РФ як країні-агресору, зокрема в енергетичній сфері, що стосується будівництва «Північного потоку-2».

Окрім того, в рамках візиту О. Гончарук відповідно до указу Президента Володимира Зеленського вручив державні нагороди-ордени «За заслуги» ІІІ ступеня британським парламентаріям — Джону Віттінгдейлу, Полін Летем (на знімку) та Міку Антоніву. У Фейсбуці він написав, що імена цих британців назавжди залишаться в історії двосторонніх відносин країн. Прем’єр розповів, що Джон Віттінгдейл — голова Багатопартійної парламентської групи дружби з нашою країною, який неодноразово бував на Донбасі, й завдяки його зусиллям питання України було в порядку денному парламенту. Полін Летем упродовж десятиліть вимагає визнати Голодомор 1932—1933 рр. геноцидом українського народу та включити тему Голодомору до шкільної програми. Мік Антонів був ініціатором та автором резолюції Комітету ЄС з питань регіонів, в якій засуджувалась тимчасова окупація Криму Росією.

Фото з сайту Урядового порталу.