На знімку: міському голові Андрієві Садовому вручають підозру.

Ринкова ціна цієї землі — майже 140 мільйонів гривень, а віддали за 52 мільйони гривень. Отримавши підозру, Андрій Садовий звернувся до городян і пояснив свою позицію.

У 2015 році на відкритому інвестиційному конкурсі Львів залучив інвестора для будівництва індустріального парку на три тисячі робочих місць — компанію СТР.

«Починаючи з 2015 року йде блокування цього питання з усіх боків: на рівні державної влади, Генеральної прокуратури. Приїжджають прокурори, досліджують, а земля стоїть. За цей час інвестор збудував індустріальні парки в Румунії та в інших містах Європи. Ми будемо боротися й перемагати», — запевнив міський голова.

На спірній ділянці на околиці Львова 300 мешканців мали земельні паї й обробляли городи. Місто підписало меморандум із Рясне-Руською сільською радою і в такий спосіб розширило межі 
Львова.

У завданні збитків міському бюджету на суму 88 мільйонів гривень Генеральний прокуратур звинуватив Андрія Садового ще в 2016 році. За версією слідства, міська рада незаконно заволоділа земельною ділянкою, а потім продала її приватній фірмі втричі дешевше ринкової вартості. Станом на 2016 рік ця земля була спірною. Підпис під договором купівлі-продажу землі поставив Андрій Садовий.

Минулими роками будь-які претензії міський голова відмітав, пояснюючи все політичними переслідуваннями. Хоча тепер до влади в країні прийшла нова команда, звинувачення на адресу Андрія Садового залишилися актуальними.

Наміри були ніби благими. Дочірня компанія голландського гіганта нерухомості планувала інвестувати в будівництво індустріального парку майже 50 мільйонів євро і збудувати понад 100 тисяч квадратних метрів виробничих приміщень. У деяких країнах під великі інвестиційні проекти землю віддають на безплатній основі, аби компанія створила нові робочі місця. А тут хотіли як краще, а вийшло як завжди.

Перед врученням підозри Андрій Садовий довго спілкувався з керівником САП Назаром Холодницьким, але жодні аргументи не подіяли.

На запитання, де він візьме гроші для застави, Андрій Садовий відповів так: «Буду звертатися до людей. Ви знаєте, що моя декларація є публічна. Подивіться мою зарплату, дружини, у нас немає чогось іншого. Є будинок, машина, можливо, треба буде щось продати».

Фото прес-служби міськради.