На Луганщині лідери та активісти громадських організацій, соціальні та міжнародні партнери зібралися на засідання круглого столу на тему «Життя без обмежень» з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю. Захід відбувся в Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

У Луганській області на обліку в органах соціального захисту населення наразі перебуває майже 23,5 тис. осіб з інвалідністю, з них понад 11 тис. жінок та 2 тис. дітей. Звертаючись до присутніх, заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська зазначила, що за останні роки в області багато зроблено для таких людей. Зокрема, у кожному проекті, який спрямований на відбудову або будівництво нового приміщення, обов’язково враховується питання доступності та інклюзії людей уразливої категорії. Дедалі більше набирає обертів розвиток якісного обслуговування в медичному та освітньому просторі.

На круглому столі (на знімку) обговорювались актуальні питання, з якими щоденно стикаються люди з особливими потребами. Зокрема, отримання соціальних, медичних та освітніх послуг, доступність освіти та інформації тощо. За підсумками засідання відбулося підписання Меморандуму про співпрацю.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.