• 1. Жюстін Бреза, Франція (2 + 0 + 0 + 0) 42:35,1.
  • 2. Юлія Джима, Україна (0 + 0 + 0 + 0) +11,1.
  • 3. Жюлья Сімон, Франція (0 + 0 + 0 + 2) +17,7...

Результати решти українок:

  • 21. Дар’я Блашко (2 + 0 + 0 + 0) +2:50,9.
  • 28. Віта Семеренко (0 + 1 + 0 + 2) +3:37,4.
  • 31. Анастасія Меркушина (0 + 0 + 1 + 2) +3:57,0.
  • 57. Валентина Семеренко (1 + 1 + 2 + 1) +5:34,4.

Олімпійська чемпіонка 28-річна Юлія Джима (на знімку) через зіткнення з іншою біатлоністкою на тренуванні перед початком етапу була змушена пропустити перші старти сезону. Навіть участь киянки в сьогоднішніх індивідуальних перегонах тривалий час була під питанням. Але вона вийшла на старт і, без зайвого пафосу, здійснила спортивний подвиг.

Проблеми зі стрільбою мали майже всі учасниці. З двома промахами француженки Жюстін Бреза і Жюлья Сімон зуміли до останньої стрільби Джими закріпитися на перших двох позиціях фінішного протоколу. Але наша Юля була іншої думки і дещо зіпсувала свято Сімон, посунувши її зі «срібного» місця.

Джима стала єдиною учасницею перегонів, яка не зробила жодного промаху у чотирьох стрільбах, блискуче закрила всі 20 мішеней. З таким результатом українка вирушила на фінішне коло з кращим часом. Щоправда, перевага над француженками була мінімальною — 6 і 11 секунд над Бреза і Сімон відповідно. Юлія віддала на трасі всі сили і зуміла вибороти срібну медаль, поступившись переможниці лише 11 секундами.

«Дуже рада, що стала другою, — сказала Юлія, — трохи не вистачило до першого місця. Але все-таки друге місце для мене сьогодні — як перше. Дуже щаслива, що і чотири нулі в стрільбі, — таке буває рідко.

Моя нога мені вже подобається більше. Ще болить, але стабільно немає різкого болю.

Щодо індивідуальних перегонів, то я вже давно зрозуміла, що це моє. Я взагалі не готувалася до першого етапу. Стартувала пізніше в підготовці, почала тренуватися тільки з кінця липня, тому складно було підігнати форму. Треба було форсувати, але, гадаю, що це був не найкращий варіант.

На трасі індивідуальних перегонів не потрібно видавати максимум з першого кола, можна лише пройти в темпі. Це те, що я сьогодні і зробила — спочатку в темпі і останнє коло просто терпіла».

Фото IBU.