Катер з бортовим номером Р-180 називатиметься «Костопіль» — на честь міста в Рівненській області, де народився морський піхотинець Олексій Кондратюк, який загинув у березні 2017 року на фронті російсько-української війни.

Командувач ВМСУ адмірал Ігор Воронченко вручив командирові МБАК пам’ятну табличку з цією інформацією.

Сьома за ліком «Гюрза» дещо відрізняється від своїх попередниць. Командир катера розповів, що на ньому істотно поліпшено радіоелектронне обладнання. Відомо, що на катері крім РЛС, яка дає змогу відстежувати повітряну та надводну ситуацію, установлено гідроакустичну станцію німецького виробництва для виявлення підводних цілей. З її допомогою, зокрема, можна боротися з підводними диверсантами. Також катер озброять некерованими ракетами.

На церемонії була присутня дружина загиблого морпіха з його маленьким сином, а також міський голова Костополя, який вручив екіпажу ікону з бурштину та книжки про це українське містечко.

Ігор Воронченко зазначив, що 75 військовослужбовців ВМСУ загинули, захищаючи нашу країну. Флот поступово поповнюється новими кораблями, на черзі — прийняття до складу ВМСУ двох десантно-штурмових катерів типу «Кентавр», ще одного, восьмого, МБАК і нового розвідувального корабля.


Вл. інф.


Фото Тетяни ПАНАСЮК.