Днями на стадіоні навчально-тренувальної бази «Динамо» Київ відбувся товариський футбольний матч між командами Верховної Ради України та Великих Національних Зборів Туреччини, який завершився з нічийним рахунком — 1:1.

Перед матчем голова Комітету з питань молоді і спорту Верховної Ради України Андрій Кожем’якін привітав гостей Великих Національних Зборів Туреччини, а також українських парламентаріїв, ветеранів українського футболу та усіх присутніх.

У вітальному слові голова комітету наголосив, що сьогодні Україна приймає у себе в гостях збірну Великих Національних Зборів Туреччини з футболу — «одну з найсильніших команд Європи серед парламентаріїв».

Андрій Кожем’якін повідомив, що неодноразово, починаючи з 2013 року, команда Туреччини запрошувала до себе парламентську збірну України і гостинно її приймала.

«Сьогодні завдяки українським парламентаріям, завдяки почесному президенту футбольного клубу «Динамо» Київ Григорію Суркісу, завдяки членам нашого комітету, завдяки ветеранам українського футболу ми маємо це свято. І нехай виграє чесна гра», — наголосив голова комітету.

Товариський матч (першим ударом по м’ячу) розпочали легенди українського футболу Олександр Заваров, Володимир Мунтян та Андрій Біба.

Впродовж матчу вболівальники побачили два голи: гол в українські ворота забив турецький парламентарій Ібрагім Халіл Йолдіз, а у ворота турецького голкіпера пробив народний депутат України сьомого та восьмого скликань Олег Осуховський.

Після завершення матчу українська команда передала почесний Кубок команді парламентаріїв з Туреччини.

Після матчу також визначили кращого бомбардира матчу — ним став турецький парламентарій Дурмюш Алі Серікайя, кращим гравцем матчу став народний депутат України Сергій Льовочкін, а кращим голкіпером — народний депутат України Олексій Кабанов.

Почесний президент футбольного клубу «Динамо» Київ Григорій Суркіс після матчу вручив гостям футбольний м’яч з фотографіями гравців футбольного клубу «Динамо» та їхніми автографами.

Представник турецької збірної подякував народним депутатам за теплу гостинність і додав: «Футбол у всьому світі долає всі політичні та інші розбіжності і всіх об’єднує. Українська сторона передала нам Кубок, і ми дуже вдячні українському парламенту за цей прекрасний жест. Ми дякуємо президенту футбольного клубу «Динамо» Київ за подарунок і найближчим часом чекаємо вас у Туреччині».

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.