РФ не виконує взятих на себе зобов’язань щодо сталого припинення вогню відповідно до ухваленого підсумкового комюніке на переговорах лідерів «нормандської четвірки» у Франції. 11 грудня проросійські збройні формування 10 разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомляє прес-центр Об’єднаних сил.

За даними штабу, противник обстрілював українські позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Внаслідок обстрілів поранень зазнали двоє військовослужбовців ОС.

Учора в країні відзначали День Сухопутних військ. «Наше завдання і полягає в тому, що ми повинні бути готовими і до ведення оборонних дій, і до ведення наступальних дій», — заявив командувач Сухопутних військ України генерал Олександр Сирський в інтерв’ю Defense Express.

Він наголосив, що «без наступу ми ніколи не здобудемо перемоги. Тому таке завдання нами поставлено». За словами командувача, в українському війську тривалий час не займалися наступальною тематикою і нині це негативно впливає на психологічний стан особового складу.

Також він додав, що заходи з підготовки до наступальних дій мають сприяти підвищенню морально-психологічного стану українського війська. Такі навчання стануть однією з важливих складових загального комплексу підготовки ЗСУ, що мають підвищити готовність частин і підрозділів до бойових дій, загальну вмотивованість особового складу та стан військової дисципліни Сухопутних військ. «Армія повинна бути завжди готова до перемоги», — підсумував командувач Сухопутних військ ЗСУ.

Серед іншого, генерал повідомив про те, що «2020 року на базі однієї з бригад буде створено експериментальну бригадну бойову тактичну групу, яка включатиме бригаду із засобами посилення від інших родів військ і служб, буде посилено також засоби протиповітряної оборони, засоби розвідки, радіоелектронної боротьби, артилерію.

Ця бригада готуватиметься за стандартами НАТО, матиме дворічний цикл підготовки, що дасть змогу застосовувати її відповідно до стандартних процедур, прийнятих у країнах-членах НАТО, і на території нашої держави, і в разі необхідності проведення якихось спільних дій».