Фахівці Шумської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості провели семінар із вивільнюваними працівниками Шумської РДА на тему: «Послуги служби зайнятості в ситуації запланованого масового вивільнення працівників, у тому числі осіб із інвалідністю».

Особливу увагу приділили питанням виплати вихідної допомоги, формування графіка їхнього прийому у роботодавця, організації охоплення всіх вивільнюваних працівників анкетуванням та первинним і поглибленим профілюванням, формуванню банку резюме вивільнюваних працівників, інформуванню їх про актуальні вакансії на ринку праці, кінцевим результатом якого має стати працевлаштування кожної особи.

Учасники семінару дізналися і про стан ринку праці в районі, зазначивши, що за допомогою служби зайнятості, активуючи власні зусилля, можна реалізувати своє право на працю. Оскільки служба зайнятості володіє інформацією про потребу в працівниках, використовуючи базу актуальних вакансій, єдину для усієї України, працівники можусь скористатися та знайти гідну роботу ще до настання вивільнення.