Захід організований ГО «Старт Дніпро». Головна мета цьогорічного благодійного забігу — збір 60 тис. грн на лікування легкоатлета Олексія Лєсняка, який хворіє на гострий лімфобластний лейкоз.

«Mykolaychiky Charity Run» — традиційний костюмований забіг. Учасники у карнавальних вбраннях обирають для себе зручні дистанції: 9 км, 6 км, 3 км і 1,5 км. Взяти участь можна також у сімейній естафеті 3х500 м та дитячому забігу на 400 м.

«Це, мабуть, найдобріший забіг року у нашому місті. Ми поєднуємо спорт, розваги і благодійність. Взяти участь у цій спортивній події можуть усі охочі, потрібно лише бажання бути здоровим і допомагати іншим. Також у нас є обов’язковий дрес-код. Учасники мають бути вдягнені мінімум у шапочки святого Миколая, максимум — у карнавальний костюм. Ми визначаємо того, хто буде найяскравішим і найгарнішим. Після забігу для учасників підготували багато сюрпризів, подарунків і розваг», — зазначила виконавча директорка ГО «Старт Дніпро» Світлана Ліщинська. Майже 350 осіб зголосилися взяти участь у цьогорічному «Mykolaychiky Charity Run». Серед них — дорослі та діти з інвалідністю.

Традиційно у рамках забігу влаштували благодійний аукціон. Серед лотів — книжки про біг з колекції президента Федерації легкої атлетики      м. Дніпро та Дніпропетровської області Марини Філатової; рюкзак з чемпіонату світу з легкої атлетики 2019 року від Ганни Рижикової-Ярощук; футболка з цього ж чемпіонату від Ярослави Магучіх. На всіх учасників чекали конкурси, подарунки, гарячі напої та солодощі. Зрештою, організаторам вдалося зібрати необхідні кошти, повідомляє прес-служба Дніпровської міськради.